- Nem Ölçer, Higrometre Çeşitleri
- Terazi Çeşitleri
- Cep terazileri
- Dijital Terazi 1 kg - 30 kg arası
- 0,1 Gram Hassasiyetli Teraziler
- 0,01 Gram Hassasiyetli Teraziler
- 0,005 Gram Hassasiyetli Teraziler
- 0,001 Gram Hassasiyetli Teraziler
- 0,0001 Gram Hassasiyetli Teraziler
- 0,00001 Gram Hassasiyetli Teraziler
- Sayıcı Teraziler
- El Tartısı Çeşitleri
- Mutfak Terazisi
- Paslanmaz Teraziler
- Eczane Terazileri
- Laboratuvar Terazileri
- Boy Ölçer Çeşitleri
- Tekstil Terazileri
- Fiyat Hesaplamalı Market Terazileri
- Fiş Çıkartabilen Teraziler
- Etalon Ağırlıklar
- Termometre Çeşitleri
- K Tipi Problar Ve Okuyucuları
- Isı Ölçer Termometre Çeşitleri
- Sıcaklık ve Nem Ölçer
- Buzdolabı Termometreleri
- Oda Termometreleri
- Wireless Kablosuz Termometreler
- Mini Termometre
- Kablolu Termometreler
- İbreli Mekanik Termometreler
- Havuz Termometreleri
- Fırın Termometreleri
- Sauna için Sıcaklık, Nem ve Zaman Ölçerler
- K Tipi Problar Ve Okuyucuları
- Datalogger Çeşitleri
- Kantar, Baskül Çeşitleri
- Kızıl Ötesi Lazer Termometreler
- Saplama Problu Termometreler
- Tahıl Nem Ölçerler
- Nem Tayin Cihazları
- Elektronik Saat Derece
- Büyüteç ve Mikroskop Çeşitleri
- Kumpas Mikrometre, Diğer Ölçü Aletleri
- Elektriksel Ölçüm Cihazları
- Lazermetre Mesafe Ölçerler
- Devir Ölçer Takometre Çeşitleri
- Gaussmetre
- Dinamometre Çeşitleri
- Anemometre Rüzgar Ölçerler
- Sertlik Ölçerler - Shoremetreler
- Refraktometreler
- Manometre Fark Basınç Ölçer
- Ph, İletkenlik ve Klor Ölçerler
- Kronometre Çeşitleri
- Hava Kalitesi Ölçüm Cihazları
- Kızartma Yağı Kalitesi Ölçerler
- Termal Kameralar
- Boya ve Kaplama Kalınlık Ölçer
- Renk Ölçüm Cihazı
- Gaz Kaçak Dedektörleri
- Baca Gazı Analiz Cihazları
- Eğim Ölçerler
- Açı Ölçerler
- Işık Ölçerler Lüksmetreler
- Gürültü Ses Ölçerler
- Titreşim Ölçüm Cihazları
- Boroskop Görüntüleme Cihazları
- TFA Termometreleri
- Torkmetre Çeşitleri
- Yüzey Pürüzlülük Ölçerler
- Yağmur Ölçer
Gaz kaçak dedektörü, gaz sızıntılarını ortaya çıkarmaya yarayan bir cihazdır. Özellikle doğalgaz, propan ve butan gibi yanıcı ve zehirli gaz sızıntılarını tespit etmek için üretilmiştir. Gaz dedektörü, sensörleri sayesinde gazın yoğunluğunu algılar ve bu gaz seviyesi tehlikeli düzeye ulaştığında görsel veya sesli biçimde uyarı verir. Sanayi tesislerinde sıklıkla kullanılan bu cihazlar, evlerde ve işyerlerinde de kullanılmaktadır. Bahsettiğimiz gazların ne kadar yanıcı ve zehirleyici oldukları düşünülürse, sızıntıların insan hayatı açısından oldukça tehlikeli durumlar yaratabileceği açıktır. Bu açıdan cihazın yaptığı görsel ve sesli uyarılar çok hayati bir önem taşımaktadır. Bu uyarılar sayesinde zehirlenme, yangın hatta patlama gibi durumlar önlenebilmektedir.
Endüstriyel alanda kullanılan cihazlar daha büyük ve kapsamlı ürünlerdir ve geniş alanlardaki sızıntıları açığa çıkarmak için kullanılırlar.
Evde kullanılan doğalgaz dedektörü cihaz grubu ise, kullanımı ve taşınması kolay ürün modellerinden oluşmaktadır. Cihaz ev kullanımlarında genellikle duvara monte edilmiş biçimde kullanılır. Dolayısıyla farklı alanlar ve ortamlar için ürünün çeşitli modelleri olduğu söylenebilir. Bu çeşitli ürün modellerinin farklı kullanım alanları vardır. İhtiyaç duyulan her yerde bu cihazların bir an önce edinilmesi şarttır. Cihazın işlevi düşünülürse ne kadar kritik bir öneme sahip olduğu anlaşılabilir. Bu yüzden ihtiyacımız olan ürünü doğru belirlememiz de oldukça önemlidir. Gaz dedektörü fiyatı hakkında ise ürün marka ve modellerine göre değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz.
Yanıcı ve zehirli gaz sızıntılarını tespit etmeye yarayan gaz dedektörü cihazı, çeşitli teknolojiler yardımıyla çalışmaktadır. Cihazın çalışmasına yardımcı olan teknolojiler arasında; katalitik yanma sensörleri, kızılötesi sensörler, elektromanyetik ve yarı iletken sensörler bulunmaktadır. Katalitik sensör sayesinde, gaz sensör yüzeyine vardığında, katalizör üzerinde yanar ve bu etkileşim esnasında ısı açığa çıkarır.
Sensör bu ısının arttığını alıgılayarak gaz kaçağını tespit eder. Özellikle karbonmonoksit gibi gaz kaçaklarını bulmada etkili olan kızılötesi sensörler; gaz maddelerinin kızılötesi ışığı emme performansından yararlanır. Herhangi bir gaz sızıntısı durumunda bu gazlar ışığı emerek sensör tarafından algılanır.
Karbonmonoksit dedektörü cihaz grubunda kızılötesi sensörlerin çok işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Yarı iletken sensörler ise gazların yarı iletken malzemeler üzerindeki etkisini kullanmaktadır. Gaz yüzeye ulaştığında yarı iletkenin elektriksel direnci değiştiği için sızıntı tespit edilmiş olur. Son olarak elektronik sensörler de gaz moleküllerinin elektrokimyasal tepkilerini tespit ederler.
Herhangi bir direnç değişikliği durumunda gaz sızıntısı ortaya çıkarılmış olur. Doğal kaçak dedektörü de dahil olmak üzere bu cihaz grubunun çalışma prensibinin genel olarak bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın tespit ettiği gaz sızıntıları sayesinde birçok tehlikeli durumun önüne geçilmektedir. Bu açıdan bakıldığında cihazın hayati bir işlevi üstlendiğini söyleyebiliriz. Gaz dedektörü fiyatı hakkında ise net bir şey söylemek makul olmayacaktır. Çünkü ürünün model skalası oldukça geniştir. Dolayısıyla modelden modele fiyat değişiklikleri olacaktır. Bu yüzden fiyat konusunda izlenecek en iyi yol, internet sitemizden uygun cihaz modelini belirleyerek fiyat teklifi almak olacaktır.
Gaz dedektörü cihazı, çeşitli model seçenekleriyle karşımıza çıkmaktadır. Cihaz modellerinin kullanılan algılama teknolojisi ve ürün tasarımına göre değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Ürün modelleri kendi içlerinde algılanması gereken gaz türüne ve kullanım alanlarına göre çeşitlenmektedir.
Cihazlar temelde; soğutucu gaz, karbonmonoksit gazı, yanıcı gaz, oksijen gazı ve karbondioksit gazı ölçen cihazlar olarak gruplandırılabilmektedir. Bunlara ek olarak cihazların akıllı telefonlar ile uyumlu olan modelleri de vardır.
El tipi cihaz modellerini de görebildiğimiz ürün grubunun birden fazla değeri ölçebilen modelleri de mevcuttur. Karbondioksit, sıcaklık ve nem kayıt cihaz modelini örnek olarak verebiliriz. Bu birbirinden farklı özelliklere sahip olan ürün modellerimizin hepsi, hassas ölçümler sunmaktadır. Bu anlamda uygun ortamda uygun cihaz modeli kullanıldığı takdirde doğru sonuçlara ulaşmak kaçınılmaz olacaktır.
Oksijen ölçüm cihazı, ortamdaki oksijen miktarını kontrol etmeye yarayan bir ürün grubudur. Kaliteli bir solunum yapmak adına kullanılan cihaz, havadaki oksijen miktarını algılar. Oksijen değeri belli bir seviyenin altına düştüğünde cihaz alarm verir.
Oksijen ölçüm cihazı ürün modelinin daha çok kapalı alanlarda kullanıldığını görüyoruz. Bu alanlar arasında; madenler, denizaltı ve endüstriyel ortamlar sayılabilir. Kısacası oksijen seviyesinin düşebileceği birçok alanda bu cihaz grubunun kullanıldığını görüyoruz. İnsan sağlığı açısından oldukça önemli bir işlevi üstlenen bu cihaz modelinin hassas ve doğru ölçüm yapması kritik bir meseledir.
Gaz kaçak dedektörü, olası sağlık ve güvenlik problemlerini önlemek açısından oldukça önemli bir cihazdır. Herhangi bir gaz sızıntısı durumunda hızlı biçimde kaçağı tespit eden bu cihaz evlerimizden yeraltı madenlerine kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Evlerimizde kullandığımız doğalgazla veya propan gazıyla çalışan fırın ve ocaklar gaz sızıntısı tehlikesi taşıyabilmektedir. Nitekim bu ev aletlerinin bulunduğu evlerde doğalgaz kaçak dedektörü gibi cihazların kullanımına da rastlıyoruz.
Doğalgaz ısıtma sistemi kullanılan ticari ve kamu binalarında da bu cihaz grubundan yararlanıldığını görüyoruz. Hastane, okul, avm ve işyerleri olmak üzere daha birçok kamusal alanda bu cihazlar sıklıkla kullanılmaktadır.
Diğer bir kullanım alanı ise, laboratuvarlar. Laboratuvarlar zehirli ve yanıcı gazların belki de en sık kullanıldığı alanlar olabilmektedir. Olası kazaları önlemek adına bu mekanlarda da sıklıkla gaz dedektörü cihazlarına rastlıyoruz. Zehirli gazların kullanıldığı diğer mekanlar arasında, rafineriler, kimya tesisleri ve gaz depolama tesislerini de sayabiliriz.
Bu tarz mekanlar da dedektörlerin kullanımını görüyoruz. Cihazın diğer bir kullanım alanı ise yeraltı madenleri. Bu ortamlarda metan gibi gazların birikimi patlama tehlikesi oluşturabilmektedir. Cihaz grubumuzun burada madencilerin güvenliğini sağlamak adına büyük bir işlevi üstlendiğini söylemek mümkün. Son olarak doğalgaz boru hatlarında ve karavan gibi araçlarda da doğalgaz dedöktörü cihazlarının kullanımını görebilmekteyiz.
Gaz dedektörü cihazları, zararlı gaz sızıntılarını tespit ederek olası patlama veya kazaları önüne geçilmesini sağlamaktadır. Gaz sızıntısı ihtimali olabilecek birçok alanda kullanımına rastladığımız bu cihaz grubunun, birden fazla model seçeneği bulunmaktadır. Kullanım amacına bağlı olarak bir cihaz seçimi söz konusu ise şu unsurlara dikkat etmek faydalı olacaktır.
Öncelikle bu cihazların, farklı farklı gaz kaçaklarını tespit etmek için olan modelleri olduğu bilinmelidir. Bu sebeple, gaz türüne uygun bir cihaz seçilmesi önemlidir. Çeşitli algılama teknolojileri ile üretilmiş olan cihazların her birinin durumsal olarak avantajları ve dezavantajları vardır. Bu konu da seçerken dikkate alınması gereken bir meseledir. Örneğin, karbonmonoksit dedektörü cihaz grubunda kızılötesi algılama teknolojisinin avantajlı olduğu söylenebilir. Bir diğer nokta, hassasiyet ve tepki süresi. Seçeceğiniz cihaz modeli ne kadar hassas ve hızlı şekilde gaz kaçağı tespiti yaparsa, tehlike durumlarının o kadar hızlı önüne geçilmiş olunur. Cihazın sağlam oluşu ve pil ömrü de kullanım kolaylığı açısından önemli detaylardır. Cihazın sahip olduğu ek özellikler de ihtiyaçlarınıza bağlı olarak çeşitli durumlarda bizlere kolaylık sağlayabilir. Son olarak cihazın marka ve kalitesi de oldukça önemlidir. Ürünü köklü ve güvenilir bir markadan edinmek cihaza duyulan güveni de artıracaktır şüphesiz.